Mijn missie

Mijn missie is om mensen te begeleiden bij hun zoektocht naar een vitale en gezonde leefstijl in optimale gezondheid. Ik zie gezondheidsklachten als het feedbackmechanisme van het lichaam waarbij de klachten een signaal zijn van een disbalans. Door de onderliggende oorzaak te behandelen in plaats van symptomen van de klachten te onderdrukken brengen we het lichaam terug in balans. Doordat ik zowel universitair als HBO geschoold ben combineer ik de theoretische als de praktische kant in de behandelingen op het gebied van gezondheidsverbetering.

In de praktijk begeleid ik cliënten op het gebied van maag- & darmklachten zoals PDS, overgewicht, hormonale klachten zoals PCOS, migraine, burn-out / chronische vermoeidheid, long-COVID, artrose en huidklachten zoals acne.

De weg naar gezondheidsverbetering is voor iedereen verschillend. Er is geen gouden standaard op het gebied van leefstijlaanpassingen. Bij Vision For Health kun je daarom rekenen op persoonlijke begeleiding met een advies op maat op het gebied van voeding, leefstijl, ontspanning, beweging, slaap, mindset en supplementen.

Mijn verhaal

Na de opleiding Voeding en Diëtetiek ben ik gestart als diëtist bij een huisartsenpraktijk. Wat ik destijds constateerde was dat sommige cliënten last bleven houden van klachten zoals vermoeidheid, huidproblemen en ontregelde darmen. Tijdens de master Gezondheidswetenschappen kreeg ik plotseling zelf te maken met vage gezondheidsklachten. Omdat ik via de huisarts niet verder kwam ben ik terecht gekomen bij een Orthomoleculair therapeut. Middels aanvullend onderzoek bleek dat een Lyme-infectie mogelijk de oorzaak was van de gezondheidsklachten die ik ervaarde. Na verloop van tijd was ik nagenoeg klachtenvrij en besloot ik de opleiding tot Orthomoleculair therapeut te volgen. Nadat alle opleidingen waren afgerond heb ik de praktijk ‘Vision For Health’ opgericht om een bredere doelgroep te kunnen behandelen.

Wat is orthomoleculair?

Orthomoleculaire therapie valt onder de complementaire geneeskunde, wat inhoudt dat het ter aanvulling dient op de reguliere zorg. ‘Orthos’ is goed of gezond vertaald uit het Grieks, moleculair slaat op moleculen. Tezamen dus ‘goede of gezonde moleculen.’ Het in kaart brengen van de nutritionele status is daarom een belangrijk onderdeel in de therapie: Wordt het lichaam voorzien van voldoende voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en vetzuren om te kunnen herstellen en gezond te blijven? Daarnaast is het optimaliseren van de spijsvertering, de darmflora, het immuunsysteem en de hormonale activiteit een belangrijk onderdeel van de behandeling. Al deze processen hangen onderling met elkaar samen: een klacht staat niet op zichzelf. Gezonde voeding (al dan niet aangevuld met kwalitatieve supplementen) vormt de basis om het zelfherstellend vermogen te stimuleren.