Consulten

Voorafgaand aan het intake consult krijg je een uitgebreid formulier toegestuurd. Aan de hand van deze informatie kan ik alvast een begin maken aan het leggen van de verbanden tussen de klachten die je ervaart. Een belangrijk onderdeel in de consulten is het vergroten van je bewustzijn en het aanleren van nieuwe kennis. Je leert de betekenis en de samenhang van de symptomen te herkennen en te kiezen voor de juiste keuzes voor jou.

Holistische visie

Ik werk vanuit een holistische visie. Dit houdt in dat ik alle aspecten van je gezondheid mee neem in het behandelplan. Denk hierbij aan: darmgezondheid, spijsvertering en hormonale balans. De praktische en evidence based adviezen die je tijdens en na afloop van ieder consult ontvangt zijn haalbaar en realistisch.

Hieronder lees je welke pakketten* ik aanbied:

Pakket 1

Leefstijladvisering

– Intake consult; online of op locatie (± 45 minuten)
– Vervolgconsult na 3 weken
Vervolgconsult na 3 maanden

Inclusief:
✓ Praktische tips en tricks voor het optimaliseren van je voedingspatroon
✓ Voorbeelddagmenu’s op maat
✓ Tussentijds contact via Whatsapp in de eerste 12 weken

Pakket 2

Therapeutisch traject

– Face-to-face intake consult (± 60 minuten)
⤷ Afname EMB bloedtest
– Vervolgconsult na 3 weken (± 45 minuten)
⤷ Bespreking uitslag bloedtest
– Evaluatiemoment na 3 maanden

Inclusief:

✓ Uitgebreide vragenlijst voorafgaand aan het intakeconsult
✓ Persoonlijk adviesrapport op basis van bloed-analyse
✓ Tussentijds contact via Whatsapp in de eerste 12 weken

* Bovenstaande pakketten zijn opgezet als richtlijn en ter indicatie, het is in overleg mogelijk om buiten de pakketten om consulten in te plannen.
* Kinderen onder de 18 jaar adviseer ik vaak om losse consulten in te plannen in verband met de vergoeding (zie kopje ‘Tarieven‘).
* Extra vervolgconsulten zijn optioneel, dit is per persoon en situatie verschillend. Vervolgconsulten zijn ook online of telefonisch mogelijk.

Bloedanalyse

Het bloed kan ons veel informatie geven over onze gezondheid. In mijn praktijk werk ik met de EMB bloedtest om tekorten en verstoringen in het lichaam te kunnen vaststellen. De test kan inzicht geven of er bijvoorbeeld sprake is van een B12 tekort, oestrogeendominantie, verstoorde darmfunctie, overactief immuunsysteem, hoge stressbelasting of een voedselintolerantie.

Voeding

Voeding is per persoon specifiek. Ik werk niet met diëten en restricties van bepaalde voedingsgroepen, tenzij uit de bloedtest is gebleken dat er sprake is van een intolerantie. In dat geval is het noodzakelijk deze producten (tijdelijk) te vermijden zodat de darmen kunnen herstellen. In de adviezen krijg je genoeg handvaten om je voedingsgewoontes gemakkelijk aan te passen.