Mijn missie

Mijn missie is om mensen te begeleiden bij hun zoektocht naar een vitaler en gezonder leven. Doordat ik zowel theoretisch ben opgeleid vanuit de universitaire opleiding Gezondheidswetenschappen en praktisch ben opgeleid vanuit de opleidingen Voeding & Diëtetiek en Orthomoleculaire Therapie, benader ik gezondheidsklachten vanuit verschillende perspectieven en heb ik daarmee mijn eigen visie op efficiënte gezondheidsverbetering gecreëerd. Kort samengevat houdt dit in dat ik klachten bekijk als een signaal van het lichaam dat er ergens sprake is van een disbalans. Door de oorzaak te behandelen in plaats van de symptomen van de klachten te onderdrukken, brengen we het lichaam terug in balans. In de praktijk begeleid ik clienten met gezondheidsproblemen zoals: chronische vermoeidheid, burn-out, migraine, haaruitval, maag- en darmklachten, neerslachtigheid, overgewicht, diabetes (type I en II), hormonale problemen (bijvoorbeeld PCOS en overgangsklachten), huidaandoeningen (zoals acne en eczeem), artrose en fibromyalgie.

De weg naar gezondheidsverbetering is voor iedereen verschillend. Er is geen gouden standaard op het gebied van leefstijlaanpassingen. Bij Vision For Health kun je daarom rekenen op persoonlijke begeleiding met een advies op maat op het gebied van voeding, leefstijl, ontspanning, beweging, slaap, mindset en voedingssupplementen.

Mijn verhaal

In de periode dat ik als reguliere diëtist werkzaam was, viel mij op dat niet alle cliënten voldoende resultaat wisten te behalen met het aanpassen van het voedingspatroon. Klachten als vermoeidheid, huidproblemen en ontregelde darmen bleven aanwezig terwijl uit regulier bloedonderzoek niets opvallends naar voren kwam. Op het moment dat ik zelf te maken kreeg met vage gezondheidsklachten en er in de reguliere zorg niets gevonden werd, ben ik mij gaan verdiepen in de Orthomoleculaire geneeswijze. Middels een energetische bloedtest werd er een Lyme-infectie geconstateerd. Door het opvolgen van de adviezen was ik naar verloop nagenoeg klachten-vrij en besefte ik dat voor een aantal van mijn clienten dit het missende puzzelstukje was in de behandelingen. Ik besloot een eigen praktijk te starten en de opleiding tot Orthomoleculair Therapeut te volgen. Hier leerde ik het lichaam als geheel te zien en hoe ik aan de hand van bloedanalyse de adviezen nog persoonlijker en effectiever kan inzetten.

Wat is orthomoleculair?

Orthomoleculaire therapie valt onder de complementaire geneeskunde, wat inhoudt dat het ter aanvulling dient op de reguliere zorg. ‘Orthos’ is goed of gezond vertaald uit het Grieks, moleculair slaat op moleculen: ‘goede of gezonde moleculen.’ Het in kaart brengen van de nutritionele status is daarom een belangrijk onderdeel in de therapie: wordt het lichaam voorzien van voldoende voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en vetzuren om te kunnen herstellen en gezond te blijven? Daarnaast is het in kaart brengen van lichamelijke systemen zoals de spijsvertering, de darmflora, het immuunsysteem en de hormonale activiteit een belangrijk onderdeel van de behandeling. Al deze processen hangen onderling met elkaar samen: een klacht staat niet op zichzelf. Een gezond en persoonlijk voedingspatroon is de basis om het zelfherstellend vermogen hierin te stimuleren. Bij ernstige tekorten of verstoringen worden er ter aanvulling kwalitatieve voedingssupplementen geadviseerd.